naar top
Menu
Logo Print

IFA : 5 trends voor u opgesomd

IFA, dé ontdekkingsbeurs voor alle nieuwe elektronische snufjes zit er al weer op. Meer dan 1800 exposanten toonden met veel trots gedurende zes dagen hun innovaties verspreid over 159 000 vierkante meter. Ook Argus zakte af naar Berlijn. Heeft u IFA gemist? Dan zetten we graag de opvallendste trends voor u op een rijtje.

1. Steelstofzuigers

Steelstofzuigers zijn hot! Zo goed als elke fabrikant van huishoudtoestellen brengt er eentje op de markt. Een draadloze accustofzuiger is het ideale huishoudtoestel voor wie klein woont. Bovendien spreekt het toestel meteen een breed publiek aan: van de kotstudent tot de 60-plusser die geen zware stofzuiger meer kan dragen. Ook de tal van bijgeleverde accessoires zorgen ervoor dat je moeiteloos tot in de kleinste hoekjes van je huis of wagen kan geraken.

2. Wasmachines

Tal van fabrikanten blijven zwaar inzetten op het wasverhaal. Ze willen het de consument zo makkelijk mogelijk maken door een aantal handige features. Zo zijn er al heel veel wasmachines die vanop een afstand met de smartphone kunnen bediend worden. Bovendien wordt er opnieuw meer en meer geëxperimenteerd met was-droogcombinaties. Ook reinigen met stoom blijft in 2018 alomtegenwoordig. Opvallend is dat wasmachines niet meer die lelijke witte doos zijn maar steeds meer ook een fraai kleedje krijgen

.

3. Oven

Een trend die al enkele jaren aan de gang is en ook de komende tijd nog meer zal uitgewerkt worden: de innovaties met de oven. Koken met stoom, voorgeprogrammeerde recepten, connectiviteit met de smartphone, ovenvensters die complete touchscreens worden enzovoort. Hiermee wordt zowel de amateurkok die graag elke stap begeleid wordt als de hobbykok die kan spelen met deze technische snufjes op hun wenken bediend.

4. Koffie

Koffietoestellen blijven ook voor veel merken een toestel waar er gestreefd wordt naar perfectie. Vooral de volautomatische espressomachines, waar je ook tal van andere koffievariëteiten mee kan bereiden, blijven erg hot. Een kopje koffie zetten terwijl je nog in bed ligt, kan tegenwoordig perfect via je smartphone.

5. Koelkasten

Een van de toestellen waar er het meest aan vernieuwd wordt, is de koelkast. Vooral op het vlak van connectiviteit wordt het steeds verder uitgewerkt. Zo zijn er sommige fabrikanten die samenwerkingen aangaan met andere bedrijven zoals HelloFresh of Amazon. Ook qua design mag de koelkast er meer en meer uitspringen en gezien worden in de keuken. Leuke kleurtjes of strakke afwerkingen maken van de koelkast een echte eye-catcher.

IFA

MESSE BERLIN GMBH

+493030382325
+493030382325