naar top
Menu
Logo Print

WÜSTHOF - SOLINGEN STELT NIEUWE MESSENREEKS EPICURE VOOR

Duitsland ontmoet Japan in nieuwe serie

logo Ambiente

De messen van Wüsthof bevinden zich al jaar en dag steevast in de bovenste lade. Al meer dan tweehonderd jaar streeft het bedrijf naar vernieuwing zonder de essentie overboord te gooien. De productielijn blijft na al die tijd in het Duitse Solingen gevestigd, waar de leiding valt op Viola en Harald Wüsthof, afstammelingen van oprichter Abraham Wüsthof. Dit jaar zet de familieonder­neming met Epicure haar gloednieuwe reeks keukenmessen in de schijnwerper.

ESSENTIE ONTMOET KWALITEIT

Wüsthof artwood

De Epicure reeks van de Duitse messengigant is een vereniging van twee filosofieën. Doorheen het assortiment aan keukenmessen inde reeks brengt Wüsthof namelijk de klassieke Duitse veiligheid en kwaliteitskenmerken samen met het Japanse 'essentialisme', waarin lichtheid en efficiëntie hoogtij vieren.

Het kind uit dat huwelijk is een compleet nieuw type mes dat bij alle kookstijlen past en nieuwe maatstaven zet qua functionaliteit en resultaat. Dat manifesteert zich in een uitgebreid aanbod, groente-, tafel-, brood- en vleesmessen tot santoku's en steakmessen. Ontwikkelaar Bjoern Berger omschrijft de wisselwerking tussen die twee stromingen als “de kerngedachte van het universele." Het overbodige wordt gereduceerd om het gewenste tot uiting te laten komen in een robuust en vertrouwd Duits kader.

ERGONOMIE, CONTROLE EN VEILIGHEID

Het design van het heft vestigt zich op een ergonomisch optimale grip. Dat valt op in het profiel, dat met een naar achteren versmallende handgreep als gegoten past bij de natuurlijke vorm van de hand. Een nieuw ontwikkelde kropvorm beschermt de vingers tegen contact met het scherpe lemmet, wat eveneens toeziet op een betere controle tijdens het snijden. De lemmeten zijn in het kader van het Japanse essentialisme breder ontworpen. 

Brede lemmetvormen zorgen voor meer druk op wat wordt gesneden en dus ook voor meer efficiëntie. Anderzijds leggen ze de nadruk op een optimale controle bij hantering door het bredere aanlegvlak. Daardoor kan snijgoed ook makkelijk van het snijoppervlak de pan in worden geslingerd. De Epicure reeks zet ook in op langdurige snijprocessen. Primair hierbij is de uitgewogen balans die behendigheid in de hand werkt. De geometrie van de krop in combinatie met een breed lemmet zorgt voor een zwaartepunt waarrond het mes zich neutraal beweegt en als resultaat een perfect evenwicht geeft dat daarenboven de pols ontziet.

Messenset Wüsthof Epicure

MATERIALEN

De handgreep van messen uit de Epicure serie is gemaakt van natuurvezels en hars, waar het synthetische met het natuurlijke wordt verweven. Het aangename gevoel van hout wordt gekoppeld met de robuustheid en hygiëne van kunststof. Dat ligt eveneens in lijn met het samenbrengen van twee werelden. Bovendien is het ook milieuvriendelijk dankzij de emissievrije productie. De ruggengraat van ieder mes is een uit één stuk hoge legering X50CrMoV15 lemmetstaal gesmede eenheid van lemmet, krop en kern. Uitgehard op 58° HRC bezitten de messen daarmee een ultieme hardheid.

Naast een goede scherpte en een lange houdbaarheid garandeert dat ook flexibiliteit en goede nascherping. Elk mes wordt door het PEtec-slijpproces (ontwikkeld door Wüsthof) op de beste startscherpte gebracht. De lemmeten worden hier per stuk door een laser uitgemeten, die de kleinste toleranties in vorm en dikte van het materiaal bij het slijpen meeneemt. Ieder lemmet krijgt de optimale snijhoek van 15°, de Wüsthof standaard.

 

A.G. Timcologo Wüsthof
Oostmalsebaan 1C
2960 Brecht
Tel.: 03/485.71.16
info@agtimco.be
www.wuesthof.de

AG. TIMCO

AG. TIMCO

VAARTKANT RECHTS 10/unit G
2960 BRECHT
+3234857116
-