naar top
Menu
Logo Print

De'Longhi la specialista espressoapparaatDE CONSUMENT WORDT ZIJN EIGEN BARISTA

MET HET NIEUWE LA SPECIALISTA POMPDRUK ESPRESSOAPPARAAT VAN DE’LONGHI

Koud kunstje

Een volle espresso, aromatische caffè crema of zachte cappuccino – wie houdt van tradi­tioneel bereide koffiespecialiteiten, kan letterlijk de sfeer van een gezellige bar op een pittoresk Italiaans plein voelen. Ervaren barista’s zijn experts in de vele bereidingswijzen van koffie dankzij hun jarenlange ervaring. Die kunst kan de consument nu ook mee naar huis nemen dankzij het nieuwe pompdruk espressoapparaat La Specialista van De’Longhi.

Blikvanger

Ware koffiefanaten kunnen uitpakken als echte barista's. La Specialista ondersteunt de consument door de aanpasbare maalgraad, de gelijkmatige verdeling van de gemalen koffie in de filterhouder en het temperen. Met de roestvrijstalen behuizing en designaccenten zoals de drukmeter is het toestel bovendien een blikvanger in elke keuken. Ook naar de hygiëne ging heel wat aandacht, alle relevante onderdelen kunnen makkelijk gedemonteerd en gereinigd worden.

De'Longhi espressoapparaatBaristaroutine

Of een koffie te zuur, te bitter of net in evenwicht is, wordt bepaald door de maalgraad. Die wordt door ervaren barista’s meerdere malen per dag gecontroleerd en aangepast. Met De’Longhi’s La Specialiste espresso­apparaat kan de consument deze barista­routines automatisch uitvoeren met behulp van de Sensor Grinding technologie.
Eenmaal ingesteld, wordt de maalgraad automatisch bewaakt door twee sensoren en bij elk maalproces aangepast voor een exacte dosering.

Automatisch temperen

Eens de koffie gemalen is, volgt het temperen. Een professionele barista controleert hierbij de dosering, verdeelt de gemalen koffie gelijkmatig en moet met een druk van ongeveer 20 kg kunnen aanstampen. Thuis wordt de consument hierin geholpen door het Smart Tamping Station van La Specialista – de juiste druk wordt uitgeoefend door eenvoudigweg aan de hendel te trekken. Zo is de gemalen koffie snel, efficiënt en eenvoudig klaar voor het zetproces.
Wanneer de gewenste koffiespecialiteit wordt geselecteerd, zal de ATC-technologie (Active Temperature Control) een ideale zettemperatuur tussen 88 °C en 92 °C garanderen. De krachtige pomp van 19 bar zorgt voor een zetdruk van 9 bar – ideaal voor een sterke espresso of caffè crema.

Fluweelzachte geschuimde melk

Om een fluweelzachte melkschuim te bekomen, mengen barista’s de melk door die met de hand te schuimen – een taak die heel veel handwerk vereist, vooral wanneer het schuim voldoende romig moet zijn om vervolgens latte art te maken met het schuim. Het Advanced Latte System maakt het eenvoudig om een romige schuim of warme melk te creëren dankzij de twee settings. Het schuimregelsysteem is eenvoudig in gebruik, waardoor iedereen thuis kan experimenteren met latte art en genieten van heerlijke koffiemelkspecialiteiten.

De'Longhi druk espressoapparaat