naar top
Menu
Logo Print

'AU STOCK' IN CINEY:

MENOPRO EN HOME & C°

Au Stock bij Meno35 jaar geleden startte de vader van huidig zaakvoerder Hugo Cattarin met een handelszaak “Au Stock" in Ciney. Just in Time leveringen bestonden destijds nauwelijks en de formule was vernieuwend: de verkoop van grote voorraden goederen uit faillissementen, de zogenoemde 'Stock Américain' die destijds overal te lande te vinden waren. In 2005 beëindigt Hugo zijn studies handelswetenschappen en na het overlijden van zijn moeder besluit hij in het familiebedrijf te stappen en het beheer van de zaak over te nemen. Cattarin houdt zich bezig met het volledige beheer van de zaak: van inkopen tot en met PR en de praktische organisatie op de werkvloer, samen met een team van zeven medewerkers.

EVOLUTIE

In de loop der jaren is er heel wat veranderd in 'Au Stock'. Vandaag zijn er geen militaire artikelen meer te vinden, maar is de zaak gespecialiseerd in professionele en semiprofessionele gereedschappen en werktuigen en elektroapparatuur. Zo is Au Stock officieel verdeler van Makita en worden de herstellingen voor dit merk in eigen huis uitgevoerd. De laatste jaren verdubbelde de winkeloppervlakte tot 1.500 m², waarvan 150 m² voorraad.
Naast gereedschappen en machines vindt men bij Au Stock ook vrijetijds- en werkkledij, alles voor de keuken, ijzerwaren, tuingerief, elektro en loodgieterij. Meer dan 16.000 referenties in voorraad …
De winkel is uitstekend gelegen bij het binnenrijden van Ciney, maar in dit gezellige stadje is er heel wat concurrentie in de DIY-sector.

Au Stock bij MenoMENO EN HOME & C°

Au Stock is al van bij de start lid van de Meno-Group. Oorspronkelijk was er in deze DIY-zaak een kleine ruimte (8 lopende meter) voor huishoudapparatuur voorzien.
Hugo Cattarin: “Toen Meno startte met het concept Home & C°, zijn we direct mee ingestapt, omdat ik vind dat het hier ook gaat om gereedschap - keukengereedschap en -apparatuur, hetgeen volledig bij ons assortiment aansluit."
Au Stock verkoopt geen elektro-huishoudapparatuur zoals wasmachines of vaatwassers, maar staat wel heel sterk in het segment keukenuitrusting en banketbakkerij, met alle grote merken zoals Lagostina, Demeyere, Le Creuset, Tefal, en vele andere … Vandaag beslaat dit onderdeel meer dan 200 m² van de winkel: een gespecialiseerd en compleet aanbod. Hugo: “De keukensector is erg seizoensgebonden met pieken rond Moeder- en Vaderdag en eindejaar. De warme zomer van dit jaar is uitstekend voor alle apparatuur in verband met fruit en groenten."

CONCURRENTIE

Hugo Cattarin: “We hebben te maken met zeer sterke concurrentie van het internet en met de aanbiedingen van de grote merken zelf, die rechtstreeks aan de consumenten leveren." Hier bestaat ook het 'showrooming'- effect: in de winkel komen kiezen, info vragen en via internet aankopen!
Ook vragen heel wat grote merken registratie van de klanten-consumenten, 'voor de waarborg' en het betalen van de cashback, maar op die manier beschikken ze over de klantengegevens en kunnen ze een database aanleggen.

MENO-GROUP

Hugo CattarinHugo Cattarin is zeer tevreden over de samenwerking met de Meno-Group. “Het is een sterke inkoopgroep die toegang biedt tot grote merken, die we anders individueel niet kunnen inkopen, zoals bijvoorbeeld het uitstekende Ironside. Ook binnen de Home & C° afdeling verloopt de samenwerking zeer vlot en zijn de contacten met de collega's zeer verrijkend.“

MENO GROUP

MENO GROUP

VIEUX CHEMIN DE THINES 14
1400 NIVELLES
+3267211521
+3267211552
www.meno.be