naar top
Menu
Logo Print

THE COOKWARE COMPANY NEEMT BK COOKWARE OVER

Ook tal van nieuwigheden

The Cookware Company

 

Het was in februari al groot nieuws: The Cookware Company heeft BK Cookware en Koninklijke Van Kempen & Begeer overgenomen. The Cookware Company is vastberaden om een grote speler in de markt van keukenartikelen te worden. Dat werd ook duidelijk op Ambiente, waar het bedrijf op verschillende stands tal van nieuwigheden liet zien. De uitgebreide merkenportefeuille zorgt ongetwijfeld voor een nieuwe dynamiek.

BK Cookware

UITBREIDING MERKENPORTEFEUILLE

The Cookware Company heeft begin februari succesvol de overnames afgerond van BK Cookware en Koninklijke Van Kempen & Begeer, twee dochterondernemingen van het beursgenoteerde Royal Delft Group.

BK Cookware ontwikkelt en produceert kookgerei en bestek onder de labels BK en Gero. BK Cookware heeft met haar premiummerk 'BK' een zeer sterke positie opgebouwd op de Nederlandse markt. Koninklijke Van Kempen & Begeer - opgericht in 1789 - is een exclusief merk van zilver- en verzilverd tafelbestek.

Internationaal op de kaart

The Cookware Company zal het nieuwe assortiment en de daarbij horende merken internationaal op de kaart zetten via haar bestaande verkoopkanalen.

De eigenheid van de overgenomen merken vormt de hoeksteen van de uitbreidingsstrategie, maar The Cookware Company voegt daar een duidelijke visie, de nodige innovatie en internationale ambities aan toe.

Wim De Veirman, Jan Helskens en Richard Freriks

Groei realiseren

Jan Helskens, president van The Cookware Company, is enthousiast over de overname: “De overname van BK Cookware en Koninklijke Van Kempen & Begeer past volledig in het strategische plan van The Cookware Company en heeft een aantal strategische voordelen.

Ten eerste kan The Cookware Company zo zijn bestaande merkenportefeuille verder uitbreiden. Daarnaast zijn we verheugd een zeer ervaren team van professionals in onze groep te verwelkomen. Last but not least ontwikkelen we op deze manier nieuwe segmenten en categorieën die een onmiddellijke bijdrage kunnen leveren aan het resultaat en die een perfecte aanvulling vormen op onze eigen merken, maar ook onze eigen digitale toekomstplannen versterken. We kijken ernaar uit om beide bedrijven samen te laten groeien. The Cookware Company is voortdurend op zoek naar gerichte overnames om zijn marktpositie en merkenportefeuille verder te versterken en uit te breiden."

Het verhaal gaat door ...

Dat het verhaal hier niet stopt, vertelt ook Wim De Veirman, CEO en co-oprichter van The Cookware Company: “We zijn op weg naar 200 miljoen dollar omzet in 2018, maar daar zijn we niet tevreden mee. We gaan verder dan dat. Het vuur heeft hier nog nooit gebrand als nu. De markt voor keukenartikelen is klaar voor een consolidatie, en wij gaan ons daar in mengen."

VERNIEUWING BIJ GREENPAN

GreenPan lanceerde in 2007 als eerste kookgerei met een gezonde keramische antikleeflaag op basis van zand en is nu wereldleider in deze categorie. Toch blijft GreenPan allerminst stilstaan: het bedrijf stelde op Ambiente opnieuw enkele opmerkelijke nieuwigheden voor.

GreenPan Mayflower

Mayflower

De Mayflower collectie neemt je mee naar de heerlijke tijd van toen, terwijl de nieuwste technologieën je helemaal up-to-date houden. De Thermolon Infinity gezonde keramische antikleeflaag, versterkt met diamanten, zorgt voor een uiterst duurzaam kookoppervlak met een snelle en gelijkmatige opwarming. Het aluminium wordt aangevuld met een energiebesparende inductiebodem en de makkelijk te reinigen buitenkant bespaart tijd bij de afwas. De pan is volledig vaatwasbestendig, behalve de exemplaren met houten handvat.

Torino

De Torino collectie koppelt gemak aan efficiëntie. De basis heeft 25% meer kookoppervlak dankzij de opstaande rand.

Ook hier zorgt de Thermolon Infinity Coating voor extreme duurzaamheid. De innovatieve Magneto 2 inductietechnologie zorgt voor uitstekende resultaten op alle kookoppervlakken.

GreenPan Andorra

Andorra met shotblasttechnologie

De shotblasttechnologie in de Andorra collectie zorgt voor nog minder kleven in de pan. Doordat er metalen 'bullets' worden afgeschoten op de coating, is deze niet volledig vlak. Die ruwheid zorgt voor een extra harde & krasbestendige coating die nog minder kleeft. Gekoppeld aan de energiebesparende inductiebasis en de antidruipranden, geeft deze technologie een ongekend gebruiksgemak.

NIEUW BIJ BK

Met de overname van BK Cookware krijgt The Cookware Company een echt premiummerk in handen, dat voortdurend blijft innoveren. BK is vanaf nu dus ook in België verkrijgbaar en stelde meteen enkele innovaties voor.

BK Infinity

BK Infinity

Voor de BK Infinity hebben de ontwerpers van BK zich laten inspireren door de klassieke Franse kookschool. De prettige vorm van deze bakpannen heeft een nieuw elan gekregen in de BK Infinity bak- en braadserie. De unieke combinatie van ontwerp en materiaal zorgt voor een karakteristieke bakpan. De extreem harde coating van deze pannen is bestand tegen metalen keukenhulpen.

BK Nature

De BK Nature is een pan voor het leven. Door het dagelijkse gebruik van de bakpan bouw je natuurlijke en oersterke anti-

BK Bourgogne

aanbakeigenschappen op: de patinalaag. Bij deze bakpan geldt dus: hoe vaker je de pan gebruikt, hoe beter ze wordt. De pan is uitermate geschikt voor het bakken van vlees en vis, en het bereiden van de perfecte omelet. De BK Nature bakpan is geschikt voor alle warmtebronnen en is eenvoudig schoon te maken onder de warme kraan.

BK Bourgogne

Sinds 1851 maakt BK pannen met een slim design en is BK voorloper op het gebied van onder andere geëmailleerde pannen. In de Bourgogne collectie zie je de ervaring, traditie en vakmanschap terug. Deze pannen staan prachtig op het fornuis, maar ook op een chique gedekte tafel. De karakteristieke braadpannen zijn gemaakt van ambachtelijk gietijzer en doen verleden en heden samensmelten. De prachtige BK Bourgogne gietijzeren braadserie is een echte krachtpatser in de keuken en is verkrijgbaar in diverse eigentijdse kleuren.

THE COOKWARE COMPANY EUROPE

THE COOKWARE COMPANY EUROPE

ANTOON CATRIESTRAAT 12
9031 DRONGEN
+3292417650
-