naar top
Menu
Logo Print

KOOKPLATENkookplaat

Zowel GfK als de fabrikanten bevestigen het: inductie blijft een groot succes. Steeds meer mensen ontdekken dan ook de voordelen ervan: de snelle opwarming, het beperkte onderhoud, de eenvoudige bediening … en de vele technologische innovaties: zones met een gegarandeerde vaste of vooraf ingestelde temperatuur, bediening via de kookplaat van de dampkap of automatische afzuiging, ingebouwde afzuigsystemen, de te combineren kookzones … Zelfs meer en meer hobby- en professionele koks schakelen over naar inductie, hoewel de gaskookplaat fans behoudt, ook met branders om te wokken.

 

GfK-cijfers

 

 

INDUCTIE

 

Inductiekookplaten zijn zeer populair, ze zijn volgens het marktonderzoeksbureau GfK goed voor 60 tot 70% van de nieuw verkochte modellen. Ook de fabrikanten zelf beamen het aanhoudende succes van inductie.

 

 

gaskookplaat

GAS

Volgens GfK maken gasfornuizen nog 10% van de nieuw verkochte kookplaten uit en slinkt het aandeel elk jaar met 2 tot 3%. Gas was lange tijd nochtans de favoriet van koks. Het type kookplaat heeft nog steeds zijn culinaire fans.

 

 

 

Elektrische kookplaat

VITROKERAMISCH EN ELEKTRISCH

De verkoop van vitrokeramische kookplaten, vandaag nog goed voor 20% van de markt, neemt gestaag af, meent GfK.

 

LEVERANCIERS

AEG
ATAG
BAUKNECHT
BEKO
BOSCH
BSH HOME APPLIANCES
CANDY-HOOVER BELGIUM
FALCON
GAGGENAU
KUPPERSBUSCH
MIELE
NOVY
SIEMENS
SMEG
WHIRLPOOL
ZANUSSI