naar top
Menu
Logo Print
18/09/2018 - JOSEFIEN DE BOCK

KOELEN EN VRIEZEN

In het algemeen was 2017 een goed jaar voor witgoed. Het segment van koelen en vriezen is stabiel tot licht stijgend. Er is echter een grote prijzendruk, waardoor alle fabrikanten hun prijzen verlagen. Desondanks zijn er heel wat vernieuwingen en evoluties waar te nemen. Energiezuinigheid, gezondheid en hygiëne zetten de toon. Bovendien zijn slimme koelkasten aan een opmars bezig.

sales units koelkasten

STABIELE CIJFERS

Volgens het marktonderzoeksbureau GfK kent het koelsegment een min of meer gelijke verdeling tussen inbouw en vrijstaand. Bij diepvriezen zijn het vooral de rechtstaande modellen die het goed doen. 

 

DE 8 GROTE TRENDS IN KOELEN EN VRIEZEN

Koelkasten worden alsmaar slimmer. Zo zijn er 'connected' toestellen, ingebouwde camera's en is er de mogelijkheid om de koelkast te laten communiceren met andere appartaten. De consument kiest bovendien steeds vaker voor een energiezuinige koelkast. Ook de temperatuurregeling, geluid, hygiëne, de handigheid van de deuren en gezondheid spelen een belangrijke rol bij de keuze van een klant bij de keuze. Het oog wil ook wat dus design is niet meer weg te denken bij het kiezen van een nieuwe koelkast of diepvries. 

 

LEVERANCIERS

AEG
Asogem
BSH
Candy-hoover Belgium
Haier
Liebherr
LG
Miele
Samsung
Sharp
Smeg
Whirlpoolkoelkast