naar top
Menu
Logo Print
19/11/2018 - EMMELINE GYSELINCK

SCHOONMAAKPRODUCTEN

De gemiddelde Belg heeft een heel gamma aan schoonmaakgerief in huis. Er bestaat immers een immens aanbod aan zowel hardware, elektro als schoonmaakproducten die elk hun specifieke toepassingen hebben. Om het huis op orde te houden, bieden we hieronder een overzicht van het schoonmaakgerief dat de consument momenteel in het rayon vindt (of wil vinden). Daarnaast staan we ook even stil bij hoe fabrikanten en retailers van schoonmaakproducten het voor de consument makkelijk kunnen maken om snel het juiste product te vinden.

AANBOD

vloerwisser

Binnen de hardware doen de traditionele producten zoals borstelstelen, schuurborstels en bezems het nog steeds goed. We zien echter ook nieuwe evoluties in het gamma, denk maar aan de microvezeldoeken. Om het schoonmaken makkelijker én minder tijdrovend te maken, zien we ook steeds meer geavanceerdere toestellen in het elektrogamma.

In combinatie met die hardware of elektro moeten natuurlijk ook de juiste producten gebruikt worden. Nieuwe materialen in het interieur vragen vaak ook gespecialiseerde producten.

PRESENTATIE & VERKOOP

aanbod

Daarnaast is het ook belangrijk dat de consument de weg vindt naar het juiste product. Ten eerste is het aan de fabrikant om ervoor te zorgen dat de verpakking duidelijk is en de consument voldoende informatie verschaft. Daarna is het aan de retailer. Er zijn verschillende manieren om de producten zo overzichtelijk mogelijk te presenteren. Zo kunnen ze per merk worden ondergebracht, maar een schikking volgens functie maakt het vergelijken voor de consument makkelijker. Om het geheel visueel aantrekkelijk te maken, bieden displays heel wat mogelijkheden.

Ook met het oog op de verkoop is de plaatsing zeer belangrijk. Schoonmaakproducten zijn een geschikt segment voor crossselling en hebben ook vaak baat bij second & third placement.

LEVERANCIERS

BERDY
BEST TRADING BELGIUM
BEVIL
BIO SERVICES INTERNATIONAL
BOBRUSH
DE WITTE ST-PAUWELS
ENTECO
FLIPPER
FOREVER
HG BELGIUM
KARCHER
KEBO
LAMBERT-CHEMICALS
LEIFHEIT
MARLY
MOERMAN
NEDAC SORBO BELUX
PGZ
PLASTINOX
POLLET
REALCO
SAM
SAVAH
VANOEKEL