naar top
Menu
Logo Print
29/11/2017 - STEFAN ACKE

Sunware Sigma Home, een gamma in praktische afmetingen met gedecoreerde deksels

CONSUMENT WIL BETALEN VOOR OPBERGBOXEN MET MEERWAARDE

Scoor met boxen voor specifieke situaties

Opbergboxen blijven verkopen, ook al omdat de merken zich vandaag concentreren op kwaliteit, nieuwe functies en een mooier uitzicht. Hoewel de klassiekers echte toppers blijven, is er tegenwoordig voor elke specifieke toepassing een geschikte opbergbox: in alle maten, met of zonder deksel, wieltjes of scheidingswand, transparant, in rustige of opvallende kleuren.

OPMERKELIJKE EVOLUTIES

Kwaliteit en toegevoegde waarde

Onze landgenoten zijn heel ordentelijk, waardoor er voor opbergoplossingen een uitzonderlijke goeie markt heerst. De Belgische consument heeft zowat alles al in een opbergbox gestopt, van spijkers over kledij en toiletartikelen. Fabrikanten proberen van hun kant die box telkens opnieuw uit te vinden, enerzijds door zich te concentreren op het uitzicht, en anderzijds op nieuwe functies.

Hier liggen nog heel wat opportuniteiten. Vroeger was de prijs cruciaal en wilde de klant vooral een zo goedkoop mogelijke box. De hedendaagse consument is daarentegen op zoek naar meer kwaliteit. Hoewel de gewone, traditionele box nog wel degelijk goed verkoopt, is die vandaag een prijsartikel.

De Curver Infinity lijn biedt toegevoegde waarde in kwaliteit en uitzicht

Alle concurrenten bieden quasi dezelfde producten en maken de prijs zo scherp dat er vrijwel niets meer aan te verdienen is. Er valt niet zoveel eer mee te halen en deze artikelen nemen bovendien veel ruimte in beslag. De betere opbergoplossingen daarentegen bieden echter telkens een toegevoegde waarde.

Meer deksels

Steeds vaker worden er boxen met een deksel aangeboden. Een (hermetisch) afsluitsysteem voor stof en vocht is belangrijk; stevige deksels ook waarop men zelfs kan zitten of staan. In boxen met een waterdicht deksel wordt er bv. gereedschap opgeborgen in het tuinhuis zonder dat het 's winters roest. Archiefproducten (beeld- en fotomateriaal, diverse documenten ...) vangen geen stof.

Frisse look

Ook de look wordt veel belangrijker en luidt als het ware het tweede leven van de box in. Qua kleuren zien we in discountboxen veel zwart dit is dikwijls recuperatieplastic, dus het goedkoopste en hooguit een vijftal verschillende primaire kleuren. Als materiaal wordt er veelvuldig polypropyleen gebruikt vanwege de stevigheid. In de rest van het huis (dressing, keuken, kinderkamer ...) krijgen boxen in natuurlijke én opvallende tinten een plaatsje op de eerste rij.

De designs doen Zweeds aan, hout, en dan vooral beuk, is een opkomend materiaal. Afhankelijk van de soort en het merk kennen ook lijnen met een gevlochten aspect enig succes, of met een opdruk van pakweg dieren en bloemen.

Extra toepassingen

De Allibert Christmas Boxen zijn specifiek bedoeld voor kerstdecoratie

Veel merken onderscheiden zich met mooie features, zoals mix & matchdeksels en -boxen. Of met boxen voor zeer specifieke toepassingen, denk maar aan kerstdecoratie, om schoenen in op te bergen, voor naai- en schoenpoetsgerief. Vroeger liep de verkoop van dergelijke exemplaren beduidend minder.

Sommige exemplaren hebben een softtouchoppervlak, waardoor ze een luxueuzere look-and-feel krijgen. Ook aan extra comfort wordt er gedacht, bijvoorbeeld door middel van geïntegreerde hendels voor het gemakkelijk dragen.

Een mooi, netjes en goed aangevuld schap blijft het belangrijkste. Stel de producten in een ordelijke presentatie voor. Orde creeert orde, wat dit product (nog) makkelijker doet kopen.

Klassiekers blijven constant

De klassiekers, de stapelbare boxen en transparante PP-boxen met deksel, ook bekend als 'textielboxen', maar met een breder gebruik, met volumes van heel klein (minder dan 1 l) tot heel groot (meer dan 140 l), doen het nog steeds zeer goed. De verkoop is constant.

ASSORTIMENT AFBAKENEN

Must haves

Ook de klassiekers, zoals deze 84l-opbergbox van Plastinova, blijven het goed doen

Stapelbare opbergboxen zijn onontbeerlijk en maken het grootste deel van uw aanbod uit. Basis zijn de alom gekende toppers met inhouden van ca. 7 tot 50 liter, naar keuze met of zonder deksel.

Kleur en transparant combineren

Een aanbod in diverse leuke kleuren trekt onmiddellijk de aandacht in het schap. Aanvullen doet u met een boxenreeks van 2 tot en met 65 liter transparante exemplaren met deksel. Een promoset van drie kan hier de doorverkoop zeker stimuleren.

Comfort

Verder zijn ook boxen met deksel en clipssysteem interessant, waarbij sommige modellen uitgerust zijn met wieltjes voor extra gebruikscomfort bij het verplaatsen. Eventueel los te verkrijgen inzettrays maken ook het opbergen van kleine spullen in bijvoorbeeld een 20 l perfect mogelijk.

De consument is op zoek naar kwaliteit!

Plooibox

Ten slotte mag ook de plooibox niet ontbreken; die werkt zeer plaatsbesparend. Deze producten kennen een hoge rotatie. U hoeft gelukkig niet enorm breed te gaan wat verschillende kleuren en modellen betreft. Eén, hooguit twee merken per gamma is voldoende. U wilt immers geen slowsellers in deze categorie.

De compacte afmetingen van de Orthex SmartStore Compact zorgen voor een waaier aan toepassingen

Diverse maten

Geen enkel opbergprobleem is identiek, vandaar het belang om een verscheidenheid aan maten aan te bieden. De nadruk ligt op de grotere opbergers van 30-80 l. Kleinere opbergers met kleine compartimenten zijn handig, maar enkele modellen volstaan. Voorzie verder ook zeker enkele grote, lage opbergboxen om de verloren ruimte onder bed of kast praktisch te benutten.

IDEALE PRESENTATIE

Aangezien u met een volledig assortiment alle opbergnoden van de consument invult, maakt de inplanting van de boxen in het winkelpunt minder uit. Uw klanten gaan er toch actief naar op zoek. Een mooi, netjes en goed aangevuld schap, daarentegen, blijft het belangrijkste. Stel de producten in een ordelijke presentatie voor. Orde creëert orde, wat dit product (nog) makkelijker doet kopen.

PRODUCTLICENTIES

Licentieboxen van Walt Disney's Frozen, Prinsessia, Cars, Winnie de Poeh of andere vedettes doen het vooral goed in de kinderkamer.

Sommige leveranciers vinden de verkoop ervan eerder teleurstellend, andere menen dat ze niet meer weg te denken zijn. Uiteraard kosten dergelijke licentie-exemplaren meer, maar toch is de consument tot op zekere hoogte bereid hiervoor te betalen, net als voor andere boxen met een meerwaarde.