naar top
Menu
Logo Print
16/03/2018 - AN DE MAERE

STRIJKIJZERS VERKOPEN? GEBRUIK KLANTENPROFIELEN

Stoomstrijkijzer, stoomgenerator of strijksysteem?

De markt van de strijktoestellen is niet alleen matuur maar ook concurrentieel. De verschillende spelers brengen voortdurend nieuwe toestellen op de markt met een hogere stoomafgifte, een hogere stoomdruk, meer gebruiksgemak enz. Bijgevolg ziet de consument vaak de bomen door het bos niet meer en roept hij de hulp in van de winkelier tijdens zijn winkelbezoek. Een degelijke productkennis is dus een must, maar ook klantenprofielen kunnen helpen tijdens de begeleiding van de klant.

Smart U van Laurastar

STRIJKSYSTEMEN

Wat?

Een strijksysteem is een alles-in-éénoplossing die bestaat uit een actieve strijktafel, een stoomgenerator (die zich tussen de poten van de tafel bevindt) en een strijkijzer. Opgevouwen neemt een dergelijk systeem ongeveer 22 cm plaats in. De tafel is in zes hoogtestanden te regelen, voorzien van een beveiligde opbergbox en uitgerust met geïntegreerde wieltjes om het toestel makkelijk te verplaatsen. De stoomgenerator is eveneens voorzien van een afneembaar waterreservoir, zodat men continu kan strijken.

Veel en snel strijken

De doelgroep van strijksystemen bestaat voornamelijk uit consumenten ouder dan 35 jaar, gezinnen met kinderen die veel strijk hebben en consumenten die bijvoorbeeld veel hemden en kostuums moeten strijken. De beste keuze voor hen is een strijksysteem, aangezien de actieve tafel een enorme impact heeft op de kwaliteit van het eindresultaat en de snelheid van het strijken.

DIVERSE KLANTENPROFIELEN

Om een klant die uw winkel binnenstapt snel en efficiënt het juiste toestel aan te bieden, kunt u gebruikmaken van verschillende klantenprofielen die zowel voor stoomstrijkijzers als voor stoomgeneratoren en strijksystemen zijn opgesteld. Uiteraard zijn er binnen elk vandie productfamilies verschillende prijsniveaus, waardoor er niet zomaar één klantenprofiel bestaat. We kunnen echter wel de grote krijtlijnen vastleggen.

Tristar ST-8137

STOOMSTRIJKIJZERS

Wat?

Stoomstrijkijzers zijn compact en het waterreservoir bevindt zich in het strijkijzer zelf. Deze toestellen hebben een stoomafgifte tot ongeveer 50 g/min en een stoomshot tot ongeveer 230 g (specificaties afhankelijk van het merk en het model).

Sporadisch tot regelmatig strijken

Algemeen kunnen we stellen dat stoomstrijkijzers veelal gericht zijn op consumenten die sporadisch tot regelmatig strijken. Als richtlijn kun je nemen: heeft de klant minder dan één uur strijk per week, dan zal een stoomstrijkijzer de klus zeker klaren.  Kortom, het gaat hier enerzijds over eenpersoonshuishoudens, kleine gezinnen en jongeren die voor het eerst gaan samenwonen, en dus allemaal kleinere hoeveelheden wasgoed hebben. Anderzijds gaat het over consumenten die niet alle kledingstukken (zelf) strijken, maar veeleer selectief strijken.

De nieuwste telg van Calor, de Pro Express Ultimate GV95: ultieme technologie voor professionele efficiëntie

VIJF EXTRA'S DIE SCOREN

Strijktoestellen zijn vaak uitgerust met een aantal extra's die zeker de moeite zijn om te benadrukken bij de klant. We zetten de vijf belangrijkste op een rijtje.

Afgeronde 3d-strijkzool

Met een afgeronde 3D-strijkzool krijg je een optimaal glijresultaat over alle obstakels enin alle richtingen, zelfs achterwaarts. De helft van onze strijkbewegingen gebeurt achterwaarts, waardoor we vaak aan knopen, zakken, ritsen en andere obstakels blijven vasthaken. De afgeronde strijkzool glijdt makkelijk over alle hindernissen heen en levert sneller resultaten.

Antikalk

Dankzij de antikalkcollector (bij strijkijzers),het antikalkstaafje (bij stoomgeneratoren) ofde antikalkpatronen (bij stoomgeneratoren of strijksystemen) is het eenvoudig om kalk te verwijderen. Zo wordt ook de levensduur van het toestel verlengd, en heb je een langdurige en optimale stoomafgifte.

Automatische uitschakeling

De functie 'automatische uitschakeling van het toestel - na X minuten geen beweging' zorgt voor een maximale veiligheid, voorkomt brandplekken op de kleren en levert ook nog eens de nodige energiebesparing op.

Afneembaar waterreservoir

Met een afneembaar waterreservoir (bij stoomgeneratoren en strijksystemen) kun je eenvoudig water bijvullen tijdens het strijken als je grote hoeveelheden te strijken hebt.

Persoonlijke strijkcoach

Last but not least zijn er nog de strijksystemen die dankzij de Bluetoothtechnologie met een mobiele applicatie verbinding maken en zo in een echte strijkcoach veranderen. Een handleiding is niet meer nodig: je krijgt in één oogopslag tips voor de ideale strijkbeweging, informatie over het onderhoud van het toestel, videotutorials enz.

Interessante accessoires

Heel veel accessoires worden er niet verkocht bij strijktoestellen. Wat wel interessant is echter, zijn de antikalkcartouches om kalk te filteren waarmee sommige stoomcentrales werken. Meestal worden er standaard één of twee cartouches bij het toestel geleverd, maar daarna moet de klant zelf zijn cartouches kopen. Die kunt u dus zeker apart aanbieden in de winkel. Andere mogelijke meerverkoop zijn de extra hoezen voor strijkplanken. Een trendy design, een seizoensgebonden look, hier zijn wel wat mogelijkheden om de modebewuste klant te verleiden.

STOOMGENERATOREN

Wat?

Een stoomgenerator bestaat uit twee onderdelen: het strijkijzer en de basis waarin het waterreservoir zit geïntegreerd. Voordeel van het grote waterreservoir (tot 2 liter) is dat je minder vaak water moet bijvullen. Nadeel is echter dat dit apparaat wel wat meer plaats inneemt dan een stoomstrijkijzer. In de basis wordt stoom onder hoge druk geproduceerd (tot circa 7 bar). De hoge stoomdruk dringt met een krachtig stoomshot diep in de stof, waardoor plooien sneller worden gladgestreken. Stoomgeneratoren hebben een stoomafgifte tot circa 125 g/min en een stoomshot tot ongeveer 400 g (specificaties zijn afhankelijk van het merk en het model).

De CareStyle 7-stoomgenerator van Braun heeft een groot uitneembaar reservoir en afgeronde strijkzool waarmee je moeiteloos over alle hindernissen heen strijkt

Regelmatig tot veel strijken

Stoomgeneratoren zijn veeleer gericht op consumenten die regelmatig tot veel strijken. Denk aan grotere gezinnen (met kinderen) die grotere hoeveelheden wasgoed moeten strijken. Ook consumenten die op zoek zijn naar een optimaal gemak voor huishoudelijke taken en een perfect strijkresultaat zullen veelal opteren voor een stoomgenerator. Net als consumenten die graag strijken en zichzelf willen verwennen met kwalitatieve producten. Tot slot zijn er nog die klanten die veel dikke stoffen (bijvoorbeeld jeans) moeten strijken. Ook voor hen is een stoomgenerator meer aangewezen dan een stoomstrijkijzer.