Consument wil betalen voor opbergboxen met meerwaarde

Scoor met boxen voor specifieke situaties

Sunware Sigma Home, een gamma in praktische afmetingen met gedecoreerde deksels
Sunware Sigma Home, een gamma in praktische afmetingen met gedecoreerde deksels

 

Opbergboxen blijven verkopen, ook al omdat de merken zich vandaag concentreren op kwaliteit, nieuwe functies en een mooier uitzicht. Hoewel de klassiekers echte toppers blijven, is er tegenwoordig voor elke specifieke toepassing een geschikte opbergbox: in alle maten, met of zonder deksel, wieltjes of scheidingswand, transparant, in rustige of opvallende kleuren.

OPMERKELIJKE EVOLUTIES

KWALITEIT EN TOEGEVOEGDE WAARDE

Onze landgenoten zijn heel ordentelijk, waardoor er voor opbergoplossingen een uitzonderlijke goeie markt heerst. De Belgische consument heeft zowat alles al in een opbergbox gestopt, van spijkers over kledij en toiletartikelen. Fabrikanten proberen van hun kant die box telkens opnieuw uit te vinden, enerzijds door zich te concentreren op het uitzicht, en anderzijds op nieuwe functies. Hier liggen nog heel wat opportuniteiten. Vroeger was de prijs cruciaal en wilde de klant vooral een zo goedkoop mogelijke box. De hedendaagse consument is daarentegen op zoek naar meer kwaliteit. Hoewel de gewone, traditionele box nog wel degelijk goed verkoopt, is die vandaag een prijsartikel. Alle concurrenten bieden quasi dezelfde producten en maken de prijs zo scherp dat er vrijwel niets meer aan te verdienen is. Er valt niet zoveel eer mee te halen en deze artikelen nemen bovendien veel ruimte in beslag. De betere opbergoplossingen daarentegen bieden echter telkens een toegevoegde waarde.

De compacte afmetingen van de Orthex SmartStore Compact zorgen voor een waaier aan toepassingen
De compacte afmetingen van de Orthex SmartStore Compact zorgen voor een waaier aan toepassingen

 

MEER DEKSELS

Steeds vaker worden er boxen met een deksel aangeboden. Een (hermetisch) afsluitsysteem voor stof en vocht is belangrijk; stevige deksels ook waarop men zelfs kan zitten of staan. In boxen met een waterdicht deksel wordt er bv. gereedschap opgeborgen in het tuinhuis zonder dat het 's winters roest. Archiefproducten (beeld- en fotomateriaal, diverse documenten ...) vangen geen stof.

FRISSE LOOK

Een frisse look met Billiet opbergers
Een frisse look met Billiet opbergers

Ook de look wordt veel belangrijker en luidt als het ware het tweede leven van de box in. Qua kleuren zien we in discountboxen veel zwart dit is dikwijls recuperatieplastic, dus het goedkoopste en hooguit een vijftal verschillende primaire kleuren. Als materiaal wordt er veelvuldig polypropyleen gebruikt vanwege de stevigheid. In de rest van het huis (dressing, keuken, kinderkamer ...) krijgen boxen in natuurlijke én opvallende tinten een plaatsje op de eerste rij. De designs doen Zweeds aan, hout, en dan vooral beuk, is een opkomend materiaal. Afhankelijk van de soort en het merk kennen ook lijnen met een gevlochten aspect enig succes, of met een opdruk van pakweg dieren en bloemen.

Ook de klassiekers, zoals deze 84l-opbergbox van Plastinova, blijven het goed doen
Ook de klassiekers, zoals deze 84l-opbergbox van Plastinova, blijven het goed doen

EXTRA TOEPASSINGEN

Veel merken onderscheiden zich met mooie features, zoals mix & matchdeksels en -boxen. Of met boxen voor zeer specifieke toepassingen, denk maar aan kerstdecoratie, om schoenen in op te bergen, voor naai- en schoenpoetsgerief. Vroeger liep de verkoop van dergelijke exemplaren beduidend minder. Sommige exemplaren hebben een softtouchoppervlak, waardoor ze een luxueuzere look-and-feel krijgen. Ook aan extra comfort wordt er gedacht, bijvoorbeeld door middel van geïntegreerde hendels voor het gemakkelijk dragen.

klassiekers blijven het goed doen

De klassiekers, de stapelbare boxen en transparante PP-boxen met deksel, ook bekend als 'textielboxen', maar met een breder gebruik, met volumes van heel klein (minder dan 1 l) tot heel groot (meer dan 140 l), doen het nog steeds zeer goed. De verkoop is constant.

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Argus 

Argus maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.