Hoe uw assortiment opbergers afbakenen en presenteren?

Benadruk verscheidenheid aan maten

Orde creëert orde, wat dit product makkerlijker doet verkopen
Orde creëert orde, wat dit product makkerlijker doet verkopen

 

Geen enkel opbergprobleem is identiek, vandaar het belang om een verscheidenheid aan maten, vormen en kleuren aan te bieden. Doe dit overzichtelijk want orde creëert orde, wat dit product (nog) makkelijker doet kopen.

ASSORTIMENT AFBAKENEN

Must haves

Stapelbare opbergboxen zijn onontbeerlijk en maken het grootste deel van uw aanbod uit. Basis zijn de alom gekende toppers met inhouden van ca. 7 tot 50 liter, naar keuze met of zonder deksel.

Kleur en transparant combineren

Een aanbod in diverse leuke kleuren trekt onmiddellijk de aandacht in het schap. Aanvullen doet u met een boxenreeks van 2 tot en met 65 liter transparante exemplaren met deksel. Een promoset van drie kan hier de doorverkoop zeker stimuleren.

Comfort

Verder zijn ook boxen met deksel en clipssysteem interessant, waarbij sommige modellen uitgerust zijn met wieltjes voor extra gebruikscomfort bij het verplaatsen. Eventueel los te verkrijgen inzettrays maken ook het opbergen van kleine spullen in bijvoorbeeld een 20 l perfect mogelijk.

Ten slotte mag ook de plooibox niet ontbreken; die werkt zeer plaatsbesparend
Ten slotte mag ook de plooibox niet ontbreken; die werkt zeer plaatsbesparend

Plooibox

Ten slotte mag ook de plooibox niet ontbreken; die werkt zeer plaatsbesparend. Deze producten kennen een hoge rotatie. U hoeft gelukkig niet enorm breed te gaan wat verschillende kleuren en modellen betreft. Eén, hooguit twee merken per gamma is voldoende. U wilt immers geen slowsellers in deze categorie.

DIVERSE MATEN

Geen enkel opbergprobleem is identiek, vandaar het belang om een verscheidenheid aan maten aan te bieden. De nadruk ligt op de grotere opbergers van 30-80 l. Kleinere opbergers met kleine compartimenten zijn handig, maar enkele modellen volstaan. Voorzie verder ook zeker enkele grote, lage opbergboxen om de verloren ruimte onder bed of kast praktisch te benutten.

IDEALE PRESENTATIE

Aangezien u met een volledig assortiment alle opbergnoden van de consument invult, maakt de inplanting van de boxen in het winkelpunt minder uit. Uw klanten gaan er toch actief naar op zoek. Een mooi, netjes en goed aangevuld schap, waarbij alle inhoudsmaten vertegenwoordigd zijn, blijft het belangrijkste. Stel de producten in een ordelijke presentatie voor. Orde creëert orde, wat dit product (nog) makkelijker doet kopen.

Presentatievoorbeeld
Zorg dat alle inhouden vertegenwoordigd zijn

onderscheid tussen functioneel en decoratief

Voor functionele opbergboxen is dat namelijk het belangrijkste keuzecriterium. Daarnaast maakt u hier het best goed onderscheid tussen functionele en decoratieve opbergboxen. Die laatste kunt u ook goed bij andere decoratieve producten plaatsen.

Productlicenties

Licentieboxen van Walt Disney's Frozen, Prinsessia, Cars, Winnie de Poeh of andere vedettes doen het vooral goed in de kinderkamer. Sommige leveranciers vinden de verkoop ervan eerder teleurstellend, andere menen dat ze niet meer weg te denken zijn. Uiteraard kosten dergelijke licentie-exemplaren meer, maar toch is de consument tot op zekere hoogte bereid hiervoor te betalen, net als voor andere boxen met een meerwaarde.

 

Met dank aan Allibert, Billiet, Plastinova, Plastinox en Sunware

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Argus 

Argus maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.