Trends in vaatwassers

Hoewel er voor wat betreft de werking van vaatwassers in grote lijnen geen revolutionaire veranderingen zijn - het gaat voornamelijk om verbeteringen die voortbouwen op bestaande technologieën - zijn er wel enkel algemene trends merkbaar.

Bediening en onderhoud vanop afstand

Steeds meer vaatwassers zullen zich laten bedienen door middel van een smartphone of tablet. Met de huidige, beschikbare apps kan men via enkele eenvoudige vragen onder meer al het juiste programma kiezen, dat programma starten en uitstellen, de programmastatus opvolgen … De consument kan zelfs pushberichten krijgen wanneer de voorraad vaatwasmiddel om een aanvulling vraagt.

Bij bepaalde modellen van één merk kan een technicus ook onlinefoutmeldingen verhelpen, zonder dat hij moet langskomen. Eén merk zet met connectiviteit in op onderhoud. Sommige technische interventies zijn makkelijk te voorkomen mits een optimaal onderhoud. Een met de fabrikant verbonden vaatwasser begeleidt de consument stap per stap en meldt tijdig een nodig onderhoud. Is er toch een storing die om een interventie vraagt, volstaat het om een automatisch gegenereerde foutcode door te geven.

Opmerking: de wetgever laat een aansturing vanop afstand alleen toe als de consument die optie vooraf koos aan de machine.

home connect vaatwasser

opvallend onopvallend

De vraag naar vrijstaande vaatwassers is sterk afgenomen - voornamelijk voor de vervangmarkt spelen ze nog een rol. Binnen het belangrijker wordende segment inbouw voorzien fabrikanten steeds meer volledig integreerbare toestellen, waarbij het touchscreen onzichtbaar is als het toestel gesloten is. 

inbouw vaatwasser

inbouw vaatwasser

Op het vlak van afwerking hechten designers zowel belang aan de binnenkant als aan de buitenkant. Dit uit zich in:

  • premium korven met designhandgreep
  • ledverlichting in de kuip (mogelijk met kleurkeuze)
  • strakke lijnen bij toestellen en displays
  • premium TFT-kleurendisplay (verbeterd lcd-scherm)
  • zwart touchscreen
  • speciale scharnieren met oog op inbouw bij plinten van slechts 5 cm

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Argus 

Argus maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.