KEUKENMESSEN WERKEN ALS CADEAU

IN DE ZOEKTOCHT NAAR HET JUISTE KEUKENMES BLIJFT PRIJS/KWALITEIT EEN ROL SPELEN

La Cucina koksmes

In het enorme aanbod aan keukenmessen is het voor de koper vaak heel moeilijk het juiste mes te vinden. Een fanatieke hobbykok zal bereid zijn een mooi bedrag neer te tellen voor goeie kwaliteit en een mooi design, maar het overgrote deel van de consumenten gaat nog steeds op zoek naar degelijke prijs/kwaliteit. Dat geldt ook in de zoektocht naar een set om een dierbaar iemand cadeau te doen. Een volledige messenset of een mes met extra's werkt altijd, en al zeker wanneer daar een fikse promotie aan vasthangt.

AG Timco verpakking messenAG Timco verpakking messenAG Timco verpakking messen

Messen als cadeau

Eyecatcher

De meeste messen worden verkocht in een beschermingsdoos en die presenteren sowieso al heel mooi als cadeau. Hetzelfde geldt voor messensets, die ook heel goed verkopen als cadeau wanneer die in een kwalitatieve doos of mooie geschenkverpakking komen. Vooral rond de feestdagen en de eindejaarsperiode piekt de verkoop van messensets en -pakketjes. Daarnaast is het een feit dat messen steeds meer een eyecatcher vormen voor consumenten die ze maar al te graag laten pronken in hun keuken. Bijgevolg is ook een messenblok of -magneet met een volledige set messen altijd een goed idee om als geschenk te geven.

Pakketjes

Ook pakketjes van een mes in combinatie met extra's zoals beschermers, waterslijpers, wetstenen, aanzetstalen, schilmesjes, snijplanken … werken altijd, want ook hier kan de klant er zijn voordeel mee doen, of het nu voor eigen gebruik of als cadeau gekocht wordt. Als je de prijs van het pakket vergelijkt met de artikelen in het pakket afzonderlijk, dan kan dat een voordeel opleveren tot 30%. De combinaties waarmee pakketjes samengesteld kunnen worden, zijn ook eindeloos. Ga wel altijd voor houten snijplanken, want glas en kunststof kunnen het lemmet beschadigen en sneller bot maken.

Kwaliteit versus prijs

Waar euroknallers wel altijd een groot deel van het publiek zullen blijven aanspreken, is er toch een aanzienlijk deel dat bereid is goed te betalen voor heel degelijke kwaliteit. Vooral hobbykoks die echt gepassioneerd zijn door koken, zullen onder de laatste categorie vallen. Maar wat een goed mes is, ligt voor iedereen anders. Ga verder dan alleen advies geven en laat de klanten enkele messen uitproberen. Als ze het vasthouden en een paar snijbewegingen maken, zullen ze heel snel voelen of een mes al dan niet werkt voor hen. Hiermee kan de retailer zich ook onderscheiden van de online shops.
Homeij kaart

 
Eeuwenoud bijgeloof
Tot kort geleden hing rond het weggeven van een mes of messenset nog heel wat taboe. Al van oudsher heerst het bijgeloof dat wanneer je een mes cadeau doet, de vriendschap tussen gever en ontvanger wordt doorgesneden. De legende zegt dan dat je als ontvanger een muntje moet teruggeven aan de gever, zo gaat het niet om een cadeau, maar om een ruil.
Een fabrikant biedt kaartjes aan met een woordje uitleg en op de achterkant een muntstuk van 5 eurocent die perfect kunnen worden meegegeven aan klanten wanneer zij een messenset als cadeau komen kopen. Zo worden klanten betrokken in een verhaal en worden ze meteen enthousiast om hun dierbaren een messenset cadeau te doen, en dat op een originele manier. Ook kan men messen laten graveren met een naam of een kleine boodschap, wat een persoonlijke touch geeft aan keukenmessen als cadeau.
 

Homeij homey duurzame messen

Nazorg

Slijpen

Wat u de klanten vooral op het hart moet drukken, is dat geen enkel mes in om het even welke prijscategorie scherp blijft zonder de juiste nazorg. Door het mes op tijd en stond te laten slijpen of zelf te slijpen, voorkomen uw klanten permanente schade. Informeer ook hierover goed uw klant, want de keuze van een slijper is afhankelijk van heel wat factoren. Ook mesbeschermers zijn een tool die maar weinig consumenten kennen, terwijl het al een eerste stap is in goede nazorg.
Geef ook mee nooit kwaliteitsmessen zomaar te laten slingeren in de keukenla. Het contact met andere harde voorwerpen zal het snijvlak beschadigen, wat het mes heel snel bot maakt. Een messenblok of -magneet biedt hier de perfecte oplossing voor en laat klanten toe om hun kostbare messen mooi uit te zetten in hun keuken.

Reinigen

Raad ook aan de messen te reinigen met een warm sopje en daarna meteen af te drogen. Zo vermijd je oxidatieplekjes op het lemmet. Messen en vaatwasmachines zijn in geen geval een goeie combinatie. Door de lange wascyclus, de soda's en het afwasmiddel raakt het staal aangevreten en de condens doet het mes oxideren. Plus het mes wordt opnieuw botter door contact met ander bestek. Komen klanten toch klagen over plekjes op hun mes? Die zijn eenvoudig te verwijderen met een beetje Staalfix of roestvrijstaalreiniger.

A'Domo Robert WelchLe Creuset

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Argus 

Argus maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.