Belg strijkt steeds minder

Ook strijktrends zijn onderhevig aan de tijdsgeest

Belgen strijken steeds minder, zo blijkt uit een onderzoek gevoerd door Braun. Terwijl in 2016 nog 37,7% langer dan een uur per week streek, is dat dit jaar al gezakt naar 31%. 22% van de Belgen geeft zelfs aan een regelrechte hekel te hebben aan strijken. Daarnaast strijken Belgen steeds minder in één keer, maar meer wanneer ze een bepaald kledingstuk nodig hebben. Dit ‘ad hoc’-strijken gebeurde in 2016 bij 59% van de respondenten, dit jaar is dat gestegen naar 79%. We vinden het bovendien steeds minder erg als anderen hun kledij duidelijk ongestreken is. Slechts 35% van de respondenten zegt zich eraan te storen. Mannen zijn de afgelopen jaren minder gaan strijken. Bijna 70% van de ondervraagde Belgische mannen geeft aan dat hun partner vaak of altijd strijkt. Nog eens 60% doet dat werkje zelfs nooit.
Waarvoor kruipt de Belg dezer dagen dan nog achter zijn strijkplank? Ondergoed strijken we in ieder geval steeds minder. Slechts 10% doet daar nog aan mee. Het vaakst staan we te strijken om hemden weer glad te krijgen. Dat is veruit het meest gestreken kledingstuk. Omdat er vaak geen aparte ruimte in huis meer voorzien is voor de strijk, hecht de Belg ook belang aan de plaats die zijn strijkplank en strijktoestel inneemt. 50% van de strijkende Belg vindt de grootte van het strijktoestel dan ook een belangrijke eigenschap bij de aankoop ervan.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Argus 

Argus maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.