Hyperloops tegen 2030?

Dassault Systèmes voert onderzoek naar toekomstverwachtingen bij consument

Onderzoek uitgevoerd door onafhankelijk marktonderzoeksbureau CITE Research in opdracht van Dassault Systèmes wijst uit dat consumenten verwachten dat technologieën die volgens hen nu al voor disruptie zorgen, de norm zullen worden in 2030. Denk hierbij aan een spoor voor de hyperloop, het door Elon Musk gepresenteerde concept van de vacuümtrein. Het onderzoek, bij 1.000 Amerikaanse volwassenen, laat zien welke ervaringen consumenten verwachten in de stad van 2030.
Enkele cijfers op een rijtje:
• 71 procent voorspelt een elektrisch of hybridevoertuig te gebruiken;
• 51 procent denkt te reizen met een hyperloop;
• 38 procent met een luchttaxi;
• Millennials houden rekening met gepersonaliseerde ervaringen in alle categorieën van diensten en producten, dus ook reizen, maar vinden het onwaarschijnlijk dat ze persoonlijke gegevens delen om de dienstverlening te verbeteren.
Transport en mobiliteit worden steeds meer elektrisch en verbonden. De voordelen hiervan zijn volgens de respondenten besparingen op kosten en reistijd, en verbeterde verkeersveiligheid en levenskwaliteit. Meer dan driekwart van de ondervraagden verwacht gepersonaliseerde passagierservaringen. Denk hierbij aan geoptimaliseerde navigatiepaden en door de stad gestuurde verkeersregulering. De meerderheid denkt echter geen toegang te geven tot hun persoonlijke gegevens om dit soort diensten te verbeteren.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Argus 

Argus maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.